سنندج شهر خلاق موسیقی جهان

تاریخ انتشار۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه۳ دقیقه
دیدگاه‌ها۰ دیدگاه
بازدیدها۲۲۸ بازدید

شهر سنندج به عنوان مرکز استان کردستان، دومین شهر پرجمعیت کردنشین ایران، پایتختِ فرهنگی کردهای این کشور است.

جمعیت آن در سال 2016– مطابق آمار رسمی در حدود پانصد هزار نفر برآورد شده است.
این شهرِ با قدمت تاریخی، آثاری مربوط به شش هزار سال پیش در آن یافت شده است.
از حدود چهارصد سال پیش سنندج مرکز حکومت اردلانها طولانی ترین و قوی ترین حکومت محلی تاریخ کردها بوده و بناها و عمارتهای تاریخی چشم نوازی از تاریخ گذشته در این شهر به یادگار مانده است.
در سنندج به درازای تاریخ، ادیان و مذاهب گوناگون با همدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته اند و مدارای فرهنگی را می توان در روش و منش مردم این دیار دید.

این شهر باوسعتی حدود 2906 کیلومتر مربع در دامنه ها و دشت های رشته کوه زاگرس میانی در غرب ایران قرار دارد.
سنندج شهری مهاجرپذیر بوده و بیشتر جمعیت آن در بخشِ خدمات مشغول به فعالیتند.
در کنار آن صنایع دستی از جمله ساخت سازهای موسیقی و در روستاهای اطراف شهر، دامپروری و تولیدِ محصولات کشاورزی نیر رواج دارد.

اداره ی شهر به صورت شورایی بوده و شهرداری، مسئولِ اجرای تصمیمات شورا در مدیریت شهری است.
اعضای شورا با رای مستقیم مردم برای چهار سال انتخاب می شوند.راهبرد مشترکِ مسئولان و اراده ی عمومی برای حرکت به سوی توسعه، سرمایه گذاری بر روی موسیقی و هنرهای وابسته به آن است.
این شهر تا به حال به دلایلِ گوناگون کمتر مجالی برای معرفی در عرصه ی جهانی یافته و معرفی سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی فرصتی است مغتنم برای شناسایی فرصت ها و کمک به توسعه ی آن.

ثبت سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی پیش آمد بسیار باارزشی برای پیشرفت شهری و توسعه اقتصاد محلی و توسعه اجتماعی و فرهنگی است. موسیقی می‌تواند عامل گسترش جذب گردشگر باشد. هم‌زمان به شادابی شهرکمک کند و فراگیری اقتصادی و اجتماعی و مشارکت عمومی در فرایند توسعه پایدار را در پی داشته باشد. پاسداری و ثبت میراث موسیقی سنتی، ملودی‌ها و نغمه‌های محلی و فولکلور، بهره‌گیری از دانش جهانی برای به‌روز کردن بسیاری از میراث موسیقی و پیوند بیشتر با اقتصاد هنر از فرصت‌های این رویکرد است. جالب این است که هنر موسیقی در میان بسیاری از گروه‌های کم‌درآمد شهر و به حاشیه رانده‌شده جایگاه درخوری دارد؛ موسیقی می تواند پایه ارزشمندی برای توانمندسازی جوامع محلی و برپایی شهری فراگیر و پایدار باشد. با توجه به جایگاه موسیقی و نفوذ آن در زندگی مردم شهر سنندج و آمیختگی با احساسات، عواطف ، رسوم، بکارگیری این عنصر در چارچوب خلاقیت و توسعه آن از فرصتهای مناسب در راستای توسعه پایدار شهر میباشد. دیگر فرصت مناسب وجود استعدادهای جوان و تحصیل کرده و علاقه مند است. شاید بزرگ‌ترین ضعف و چالش موجود عدم کارائی قوانین و مقررات حمایتی و سرمایه گذاری در زمینه زیر ساخت ها و همچنین ناکافی بودن تبلیغات و پروسه های بازاریابی است. در این زمینه هم شهرداری برنامه ای برای مشارکت خصوصی، عمومی، دولتی برای سرمایه گذاری و توسعه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *